Känslig fråga för oss alla

Åsikt

Du kan inte visa någon vad du tror på i ord utan måste visa vad du tror på i handling.

Du drar inte upp den drunknande i båten för att du ska få hjälp att ro; du gör det för att personen inte ska drunkna.

Sverige måste dra upp drunknande ur vattnet. Flyktingar måste få komma! Och enligt min personliga mening anser jag att man kan sitta väldigt tätt i en båt bredvid ett förlist fartyg. Historien om Titanic vittnar om att alla inte tycker samma. Några som hade fått turen att hamna i livbåtarna ansåg att de viktiga redan satt där och att man riskerade välta hela båten om man försökte ta upp några till. De ville inte ta risken fast att det fanns plats.

Egoismens ansikte är fult.

Men vi visar det alla emellanåt. När båten verkligen är full, när den kommer kantra, eller även den sjunka, av att vi försöker ta upp fler – då är vi få som byter plats med dem i vattnet anar jag.
I helgen nu var det 20 år sedan Estonia sjönk och överlevare som var med där berättade om att tillslut kom ett tillstånd då var och en fick rädda sig själv om inte alla skulle gå under.

Jag kan inga siffror, kvoter eller hur var och en som bor i vårt land genererar ekonomiskt till det. Men jag vet att kärlek kan aldrig vara endast ord. Visar man sin kärlek utan gärningar? Nej, för kärlek utan aktion är död.

Vi kan absolut sitta tätare i båten Sverige. Vi har ganska stora kvadratmeter yta per person.Vi har till och med, livvästar på, gott om filtar, käk och nödproviant. Få av oss har simmat i vattnet. Vi sitter tryggt.

Men frågan kommer närmare, varesig vi vill eller inte, hur många kan vi vara i båten? Tillslut blir det ju fullt.

Men viktigt är vi som sitter och pratar om rasism och egoism vi får göra oss beredda på att dela med oss för vi måste visa vad vi tror på i handling. Endast ord och tyckanden bär ingenstans. Vi måste vara beredda på att ge av våra filtar och proviant, inte bara plats!

Vi borde också ropa riktigt högt till dem i båtar (läs länder) nära oss. Ropa redan nu att vi alla måste hjälpas åt att dra upp människor ur vattnet!

Annonser

KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s