Att närma sig döden

Credo

Har nyss läst en bok av en kvinna som förlorade två barn och sin man i Tsunamin 2004. En son fick hon behålla.

Döden. Denna osynliga gräns som gör livet så skört men samtidigt starkt. Vi möter den i olika tider och olika situationer. Oftast ovälkommen.

Men Stefans pappas sista ord när han fick den hjärnblödning som tog honom över gränsen till det efter detta, var ”Nu bär det hemåt!” Och ”allt är ok!”. Detta sa han samtidigt som han gjorde ”tummen-upp”.

En fantastiskt skimrande bild av när döden kommer och alla har det tyvärr inte så. Men jag kan inte sluta fascineras av att en människa så säkert vet vart han är påväg och att han samtidigt som han är påväg bort från livet lämnar sådan livskraft efter sig. Det är häftigt!

Minnen av de vi förlorat kan också ge styrka och det är sant som man säger att kärleken då är sorgen nu.
Det är som att den kärleken till en människa som finns i hjärtat blir, när denne dör, som en vass diamant som börjar snurra när man tänker på personen. Men när den slipat sina kanter mot hjärtats väggar tillräckligt länge blir den tillslut både väldigt vacker och alldeles len. Men det gör väldigt ont i processen. Obeskrivligt ont.

Kanske är det inte så dumt att våga närma sig dessa tankar emellanåt. Jag prövar ibland. Vi kommer alla möta på det. Antingen på denna sidan eller om man själv blir först över. Men det är inte alltid så enkelt och man förstår bara när man väl är där. Så är det. Men chocken över att döden ingår i livet kanske inte blir lika brutal om man då och då vågar tänka tanken.

Men nu har jag prövat en stund till! Dags att leva livet lite till!

Annonser

En reaktion på ”Att närma sig döden

KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s