Mordhot och konsekvenser

Åsikt

Har du någon gång sett en action rulle där huvudpersonen, eller kanske någon av dennes familjemedlemmar, blir hotad till livet? Man liksom känner rädslan genom tv rutan, från skådespelare som agerar i en påhittad historia i en kuliss… Man fruktar vad som ska hända fast att det är på låtsas. Det är det närmsta många av oss kommer. Som tur är!
Men bor man i Sverige idag och skriver om ”fel” saker kan man få denna upplevelsen gånger hundra – levererad av människor som anser att ditt liv inte har något värde ifall du fortsätter tycka som du gör. Man blir hotad om att bli dödad och steget där efter är mordförsök. Har man otur finns det inget steg mellan hot och död.

Marcus Birro har enligt vissa skrivit om ”fel” saker och tar time out efter fler än tio mordhot senaste veckan. Han uttrycker på bloggen i Världen Idag att han inte orkar mer och undrar vart stöttningen finns. ”Tack för ingenting” skriver han till Sveriges kristna.

De orden kan man tackla på tre sätt. Det första är såklart att man inte bryr sig. Det andra att man blir irriterad på honom och tycker att många delat vidare massa artiklar, tryckt tummen upp på ett flertal av de saker man läst och att man talat gott om honom i stugor och kyrkor runt om i vårt land. Vem är han att kasta skit i mitt ansikte då jag faktiskt inte ens visste om vad som händer honom utan förstod först när jag läste inlägget om time-out?!

Det tredje är att vi sluter upp och låter honom förstå att vi finns här och stöttar! Att vi är många som är ofantligt tacksamma för hans mod och förmåga att uttrycka så mycket bra genom sina ord och texter. Att han genom att våga gå före ger oss andra kraft att ta några steg till utanför kyrkans väggar.
Jag är väldigt tacksam för att han använt den plats han har i offentlighetens ljus till att upphöja såväl Gud som Hans församling och till att stångas med vissa delar av vad vårt land står för som ligger långt utanför, i alla fall mina värderingar.
Man måste inte tycka lika med Birro i allt och det är just denna sanning som denna man visar hela Sverige genom sina kavata inlägg i den offentliga debatten. Och bara det är enormt föredömligt då åsiktskorridoren är så smal att bara en verkar få rum där.

Tack för vad du gör Marcus Birro!! Det gör skillnad!

Annonser

KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s