Sätter segel

Lady Di

Då var ankaret uppdraget ur vattnet och seglen hissade med kurs mot Kanarieöarna. Det blir några meter lina att dra när man ska ha upp både ankaret, storseglet och mesanen och det tar sin lilla droppe energi kan man säga.
Denna resa har vi med oss både ett gäng unga killar ifrån Spanien och några svenskar och de hann vara ombord i ungefär 30 minuter innan de fick ta tag i denna härliga värmande uppgift. Det roliga var dock att fem minuter efter det var klart fick vi ta hem seglen till centrum och starta motorn för det gick inte särskilt många knop direkt.
Det väntas komma en stark västlig vind rakt in i gattet vid Gibraltar och då vill vi ha kommit förbi där. Der är går en separeringszon så man kan inte kryssa utan måste i så fall stampa rakt emot om den vinden blåser. Men håller vi tempo redan nu hinner vi antagligen förbi innan vinden kommer dit.

Det första man gör när man börjat gå på kurs är att informera om vad man gör vid brand, man över bord, hur man gör vid olika seglingssituationer och hur det fungerar allmänt ombord. Idag har vi den väldigt internationellt på både engelska och spanska. Som tur är har spanskkillarna med sig en tolk så att de förstår något… Vi är ju inte superbevandrade i spanskan annars. Dock lär man sig när man hänger med dem så det blir roligt!

Stefan ska strax dela in oss i vaktlag, vilket betyder att vi får veta vilka timmar vi är ansvariga för segling och byssa. Efter det, om man inte hamnar på det första vaktlaget, samlar man ihop sig och förbereder sig för nattens äventyr. Det är nog fullmåne inatt eller imorgon natt och det är fantastiskt fint för det blir verkligen ljust fast att det är på natten.

Jag hoppas på späckhuggare denna resa men jag har aldrig sett det här. Dock menar endel att de finns i området. Vore ju fantastiskt om man fick skåda en sådan!! Valar, delfiner, sköldpaddor och flygfisk är annars härliga varelser som brukar visa sig.

Känner mig taggad! Det här blir en riktigt härlig resa! Absolut!

2015/02/img_71081.jpg

2015/02/img_7102.jpg

2015/02/img_7115.jpg

Annonser

KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s