Ibland ser du bättre när du blundar

Lady Di

Simulatorn var uppbyggd med åtta skärmar som ramade in den som körde båten. En skärm bakom och sju som täckte upp ända till utanför periferin. De var formade som fönster på en båt och man upplevde det som att man stod och styrde på riktigt. Även när man tittade på när andra styrde var det som att åka med.
Det värsta var att trots att jag visste att jag stod i ett rum och tittade på skärmar så började hela rummet gunga precis som på Elida, när vågorna gick höga. Helt galet! Hjärnan blev grundlurad och fick kroppen att reagera trots vetskapen hos mig. Husbandet upplevde exakt samma sak. Det enda som hjälpte för att lugna golvet var att stanna upp och blunda.

Försöker ägna mig åt det i real life emellanåt, att stanna upp, stänga av och bara fokusera på nuet och mitt inre. För att liksom få allt annat som gungar runt omkring att ”försvinna” och för att kunna se vilka av alla samhällets ideal och åsikter som faktiskt är något att stå på. För att kunna placera mig som på en fast klippa och på riktigt kunna sortera ut vad som är värdefullt.

Jag tror nämligen att vi ganska ofta blir lurade. Fast att vi vet saker och trots att vi kanske står stadigt så får reklamer, ideal, måsten, egoism och borden oss att gunga rejält. Det lurar hjärnan och någonstans blir det som en lätt sjösjuka som kryper på en av bara farten.

Självklart är det så att man ibland faktisk står på ett gungande ”golv” och då måste man finna lösningar på den saken men inte heller det går att göra utan att stänga av det som far förbi på skärmarna.

”Här under samma himmel trängs onda som goda i kampen om att äga det vi alla fått till låns.”

Den raden kan ge en insikt att stanna upp och att bli tacksam för det lilla, såväl som det stora!
Var rädd om dig och våga stanna upp då och då, blunda och se efter om den plattform där du ställt dina fötter faktiskt är stabil! Försök hitta platser där det är möjligt för dig.
På det sätter ser du bättre när du blundar!

Annonser

En reaktion på ”Ibland ser du bättre när du blundar

KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s