Svenskt sommarväder

Loggboken

Många gånger har jag funderat över hur det skulle vara och vad jag skulle säga eller tänka om jag blev fast med någon okänd i flera timmar i en hiss. Förutom själva det faktumet att man är inlåst så tycker jag det verkar ganska intressant att hamna med en person, utan gemensamma punkter i livet, i en situation som gör att man tvingas snacka. För nog skulle det kännas aningen konstigt att stå där och trycka utan att prata.
Att nattsegla och vara i ett vaktlag där man bara är bekant med någon och de andra är helt okända är nog lite åt hisshållet ändå. Man befinner sig på ett område som är väldigt begränsat, man måste samarbeta och inga andra än vi fyra som ingår i laget är vakna dessa fyra timmar som man styr mellan klockan 00:00-04:00 mitt i natten. Det blir konstigt om man inte pratar så därför gör man det.

I mitt vaktlag har jag två manliga pensionärer och en kille som är ny besättningsmedlem. Han är 19 år. Vi har helt olika uppväxter och erfarenheter och första nattvakten tillsammans hann vi avverka endel tankar om stjärnbilder, huruvida det är bra för barn att greja med datorer, tv, spel och allt annat som har med den världen att göra, hur barnuppfostran kan vara om man är konsekvent eller inte, om nudlar är gott på riktigt, vad vi skulle äta om vi fick önska exakt vad vi ville just nu, huruvida stora kryssningsfartyg behöver vara upplysta klockan 03:00 på natten, barnbarn och ”sagan om sagan som aldrig blev läst” och en hel massa andra saker. Det är så galet roligt! Helt svart runt omkring, ev några ljus från en båt eller om man skådar land, en måne och stjärnor, var sin äggmacka och massa tjöt. Det är magiskt!

Idag har vi Svenskt sommarväder!! Det vill säga regn och gråa toner på himmel och i hav. Det är ingen vind så motorn brummar och båten lutar lugnt men frekvent fram och tillbaka i Atlantdyningarna. Humöret är dock på topp och folk hjälps åt med disken, maten och det som behövs. Ikväll någon gång förväntas Gibraltar dyka upp med sin ståtliga profil och imorgon ska några bestiga berget.

Inte långt kvar nu tills vi når slutdestinationen på denna etapp. På onsdag lägger vi till i Malaga och då ligger vi helt still imorgon och delar av onsdagen. Men på torsdag slår det om till Musikturné. Taggar det nu och övar lite texter och dylika!

Livet känns bra helt enkelt! Hörs!

   
 

Annonser

KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s